معاون امور بين المللي شركت ملي نفت ايران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: عرضه نفت توسط كشورهاي اوپك و غير اوپك به ميزان كافي وجود دارد به طوري كه در مجموع تا پايان سال جاري ميلادي كه حدود يك ماه و چند روز از آن باقي مانده است در كل سال بيش از 800 هزار بشكه نفت درروز به ميزان ذخاير عرضه شده نفت در دنيا افزوده شده است .
حجت الله غنيمي فرد افزود: با وجود مشكلات سياسي واقتصادي كه توليدات برخي كشورهاي توليد كننده نفت همانند ونزوئلا ، نيجريه وعراق را كاهش داد اما بازار نفت دنيا با افزايش عرضه روبرو بود.
وي اضافه كرد: براساس پيش بيني كارشناسان، اقتصاد جهان در سال آينده بويژه در كشورهاي مصرف كننده نفت از جمله ژاپن ، آمريكا ، چين و بخشي از كشورهاي اروپايي با رشد همراه خواهد بود كه اين مساله موجب افزايش مصرف نفت در جهان خواهد شد.
وي كاهش رونق بازار سرمايه را از ديگرعوامل رشد قيمت نفت عنوان كرد و افزود: كاهش نرخ بهره در كشورها موجب شد سرمايه ها از بازار پول و سرمايه خارج شده و در خارج از بانكها همانند بازار نفت و طلا مورد استفاده قرار گيرد.
وي همچنين درباره تبعات ورود عراق به بازار نفت گفت: در زماني كه تمام اعضاي اوپك به معني توليد كننده در بازار شركت داشتند بازار نيز به نفع تمام شركت كنندگان تنظيم شده بود به طوري كه همه اعضا مي توانستند بخشي از بازار را در اختيار داشته باشند.
غنيمي فرد افزود: اگر چه حضور مجدد عراق به اوپك سوال هايي را درباره بازار در ذهن ايجاد مي كند اما اعضاي اوپك به شرط همدلي با هم مي توانند همانند گذشته با هم همكاري كرده و بازار را به ثبات برسانند.
مدير امور بين الملل شركت ملي نفت درباره صادرات گاز ايران تصريح كرد: مذاكراتي كه به گاز مربوط مي شوند به دو موضوع كشورهاي مصرف كننده و تامين منابع مالي بستگي دارد.
وي افزود: بر همين اساس اگر چه كشورهاي همجوار ايران همچون پاكستان ، هند ، ارمنستان ، كويت و امارات به گاز ايران احتياج دارند اما اين كشورها پروژه هاي خود را در اين باره زمانبندي مي كنند.
وي اظهارداشت : بنابراين اگر براي مدت زمان طولاني درباره نتايج اين مذاكرات سخن به ميان نمي آيد به اين معني نيست كه گفت وگوها متوقف شده بلكه نيازمند زمان بيشتري در مقايسه با ديگر پروژه هاي نفتي است.
نظر شما